Costumul de mire este un articol vestimentar care tinde sa fie din ce in ce mai mult personalizat. In multe cazuri viitorul mire ajunge la concluzia ca, daca mireasa poate fi pentru o noapte « regina balului », atunci poate fi si el regele. Prin urmare, mirele va fi nevoit sa inceapa cautarile cu ceva timp inaintea marelui eveniment. Exista trei posibilitati si anume : sa isi cumpere un costum de serie gata facut, sa isi comande un costum din colectia unei case de moda, sau sa isi comande un costum unicat pe masura, gandit special pentru noaptea respectiva. In primul caz, pentru a nu avea emotii, cautarile ar trebui incepute cu cel putin cinci saptamani inainte. In cel de-al doilea caz ar fi nevoie de cel putin patru saptamani impartite in circa douazeci de zile de cautari si comparatii si circa zece zile, timp in care se confectioneaza costumul. Paradoxal, in cel de-al treilea caz, desi costumul este in totalitate facut si gandit pentru evenimentul respectiv, mirele are nevoie doar de circa trei saptamani. Aceasta decurge din faptul ca, spre diferenta de primele doua cazuri, mirele poate alege dintr-un singur loc o varietate impresionanta de tesaturi si practic orice model viseaza, beneficiind in acelasi timp de consiliere specializata atat din punct de vedere estetic cat si tehnic. In aceasta ordine de idei, mirele trebuie doar sa intre in contact cu un designer specializat in ceremonie pentru barbati si sa fie dispus la circa cinci intalniri programate in prealabil.
Prima intalnire este cea in care se definesc tesaturile pentru costum, vesta, camasa si alte accesorii si modelul cu toate detaliile dorite. Tot atunci se iau masurile, se stabileste un calendar al probelor si se achita avansul (30-40%)
Urmatoarea intalnire reprezinta proba, in urma careia produsul ajunge sa satisfaca exigentele viitorului mire.
Cea de-a treia intalnire si ultima este cea in care se presupune ca toate piesele vestimentare comandate sunt finalizate in cel mai mic detaliu sau altfel spus, costumul este « la gata » .
Este de asemenea si momentul in care se achita integral costumul si viitorul « rege » incheie travaliul legat de vestimentatie.
In ceea ce priveste designul, pe locul intai se afla redingota intr-o varietate impresionanta atat cromatic (negru, argintiu, bleumarin, gri, ivoire, alb, maron inchis, auriu, grena sau diverse combinatii de culori) cat si ca desen (dungi, elemente florale, mici motive all-over, romburi ).
Elementele ultra clasice cum ar fi fracul sau smokingul, asortate conform cutumelor cunoscute, sunt de asemenea o solutie.
Referiror la tesaturi, cel mai bine se preteaza combinatiile de lana cu matase, lana cu mohair, lana cu acetat si matase. Din vestimentatia oricarui mire, cu precadere in lunile reci, este de preferat sa faca parte vesta. Aceasta joaca un rol esential, atat pentru diferentele de temperatura dintre interiorul si exteriorul localului cat si prin faptul ca ajuta proaspatul casatorit sa isi pastreze imaginea de erou al serii chiar daca la un moment dat renunta la sacou.
Alexandru Ciucu
http://www.alexandruciucu.ro/
0 Comments Received
Leave A Reply